III Jornada Tècnica de Burés amb la participació de Xavier Bisbe d´Arborètum

Published by

Posted on 1 desembre 2017

El passat 29 de novembre va tenir lloc la III Jornada Tècnica de Burés SA a les instal•lacions de Mercabarna-flor (Barcelona). Davant gairebé un centenar d’assistents, la companyia va abordar les temàtiques de més actualitat en el món de la jardineria: murs i cobertes verdes, jardins verticals, substrats orgànics, el paper de la biodiversitat o la jardineria urbana, entre altres.

Xavier Giménez, director de Burés SA, va inaugurar la jornada definint-la com “una trobada per a tothom”. Fa tres anys, l’empresa va decidir celebrar la seva primera jornada tècnica en motiu del seu 50è aniversari: “Va ser tal l’èxit, que vam veure necessari repetir i convertir aquest esdeveniment en un acte anual”.

Xavier Bisbe, director tècnic d’Arborètum, va parlar de terrasses a les grans ciutats: “M’agrada definir la meva professió amb la paraula ‘exteriorista’ ja que el que busco és donar vida a espais exteriors, integrant-los en harmonia amb els interiors i donant-los utilitat i estètica “. Bisbe va afirmar que comptar amb espai exterior en llars privades en zones urbanes avui dia és “un privilegi” i ha subratllat que més del 30% dels seus clients són estrangers que redissenyen les seves segones residències a ciutats com Barcelona.

Arboretum

Xavier Bisbe d´Arborètum

Pel que fa a tendències actuals, Bisbe va destacar el trencament de l’estacionalitat, buscant un ús dels espais exteriors durant tot l’any; la utilització de plantes, flors o terra per crear espais vius, fugint de materials d’imitació com el plàstic per convertir els espais en zones dinàmiques i de canvi continu; i l’aparició cada vegada més nombrosa de nous productes per a l’exterior, tant en mobiliari com en complements, donant moltes més possibilitats a l’exteriorisme.

La jardineria vertical és un dels temes de més actualitat dins el sector. La necessitat de crear espais verds i la poca disponibilitat de terreny fan necessària la recerca de noves formes de treballar. Davant d’això, Lídia Villaoz, de Jardineria Artística Babilón, va explicar les característiques bàsiques de la jardineria vertical, destacant que necessita un tracte i un manteniment molt diferent del de la jardineria convencional.

Van assistir a la III Jornada Tècnica de Burés la coordinadora de Projectes i Obres de la Direcció d’Espais Verds i Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Serrano, i un altre membre d’aquest grup Octavi Borruel. Tots dos van destacar els avenços que està fent la ciutat comtal en la creació de zones verdes, postil•lant el compromís de l’Ajuntament de crear 1 m2 més de verd per a cada habitant. En total, 160 hectàrees de nous espais verds abans de 2030.

ADD A COMMENT